Woningrenovatie

Een woningrenovatie kan er voor zorgen dat uw huis compleet aan uw wensen is aangepast. Ook is een renovatie soms nodig om de waarde van uw woning te verhogen. Hoe pak je een grote woningrenovatie aan en waar moet je op letten? De specialisten van VBK Aannemingen helpen u hier een eindje verder mee!

Wat wilt u verbouwen en wat kost dit ongeveer?

Bedenk als eerst wat u precies wilt verbouwen. Wat moet hiervoor worden aangeschaft en wat zal de prijs ongeveer zijn? Als u weet hoeveel de verbouwing ongeveer zal kosten, zal u er achter komen of de verbouwing financieel mogelijk is en of u misschien een lening moet nemen voor de verbouwing.

Voor de verbouwing

Voor de verbouwing zijn er een aantal punten waar u goed om moet denken tijdens een verbouwing. Heeft u vergunningen nodig? Hierover kunt u zich informeren bij de gemeente. Als dit het geval is, kunt u dezen ruim van te voren aanvragen. Ook is het handig om een tekening te maken of te laten maken. Door middel van een tekening heeft u een beter overzicht van de situatie en kunt u kijken of de verbouwing ook daadwerkelijk mogelijk is qua afmetingen. Nu kunt u ook beslissen of u zelf de verbouwing wilt doen, of dat u de verbouwing uit handen geeft en de werkzaamheden laat uitvoeren door bijvoorbeeld een aannemersbedrijf. Geeft u het werk uit handen? Regel dan ruim van te voren uw aannemer.

Uitvoering

Tijdens de renovatie van uw huis is het verstandig om van de grotere onderdelen naar de kleinere onderdelen te werken. Bij de grotere onderdelen van de verbouwing moet u denken aan de constructie van uw dak en gevels. Ontdekt u dat hier scheuren in zitten of het misschien wel niet goed is geïsoleerd, kunt u dit het best als eerst renoveren. Hierna komen de kleinere klussen als het plaatsen van bijvoorbeeld de leidingen, tegels etc. Dan is het tijd voor de meubels als de keukenkastjes, toilet, douche, ga zo maar door.

Na de verbouwing

Als alles in uw huis is gerenoveerd, kunt u het huis helemaal schoonmaken. Het is belangrijk dat u goed schoonmaakt voor u de ruimtes weer dagelijks bewoont, omdat een renovatie nou eenmaal veel stof veroorzaakt. Plaats uw meubels weer in huis en u kunt genieten van uw gerenoveerde huis!