Vergunning aanvragen dakkapel

Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte in een kamer. Voor sommige kamers dus ideaal. Wel moet u er op letten dat u niet zomaar een dakkapel laat plaatsen en dat u eerst goed checkt of wel of niet een vergunning nodig heeft. Er is een mogelijkheid dat u kunt bouwen zonder vergunning maar dan moet u aan veel voorwaarden voldoen. Wij vertellen u waar u op moet letten bij het aanschaffen van een dakkapel en hoe u een eventuele vergunning kunt aanvragen.
 

Heb ik een vergunning nodig?

Wilt u het dakkapel laten bouwen aan de voorkant van uw huis? Dan heeft u bijna zeker weten een vergunning nodig. Aan de zijkant is er soms een vergunning nodig en aan de achterkant van het huis is helemaal geen vergunning nodig zolang het dakkapel maar aan een aantal voorwaarden voldoet.
 

Voorwaarden

Er zitten een aantal voorwaarden vast aan het aanschaffen van dakkapellen. Als u aan alle voorwaarden voldoet kunt u vergunningsvrij bouwen. Dit scheelt veel kosten maar het is al snel zo dat u niet aan deze voorwaarden voldoet. Als het dakkapel bijvoorbeeld aan de weg of aan een bos plaatst, is een vergunning al verplicht nodig. Ook mogen je buren geen last hebben van de dakkapel die u aanschaft en moet de dakkapel bij de omgeving van uw buurt passen. Wij hebben een aantal voorwaarden waarbij het verplicht is om een vergunning aan te vragen voor u op een rijtje gezet.
 
Een vergunning is verplicht als:
– De dakkapel opeen monument wordt gebouwd.
– De dakkapel een scheef dak heeft.
– Uw huis in een beschermd dorpsgezicht of stadsgezicht ligt.
– Uw huis nog niet is afgebouwd.
 
Wilt u nog meer informatie over wanneer een vergunning verplicht is? Neem dan contact op met Bouwbedrijf De Boer en wij geven u graag verder informatie!
 

Hoe vraag ik een vergunning aan?

U kunt een vergunning aanvragen bij uw gemeente. Op de website van uw gemeente zult u zeker meer informatie vinden over het aanvragen van vergunningen. U zult hoogstwaarschijnlijk een bouwtekening moeten inleveren en vervolgens is het gebruikelijk dat u binnen 8 weken een bevestiging krijgt. Als u er niet helemaal zelf uitkomt als het gaat om het aanvragen van een vergunning, kan uw leverancier ook helpen met het vragen van vergunningen.