Voordelen van een warmtepomp installeren

Een warmtepomp heeft veel eigenschappen die je het leven een stuk makkelijker maken. Het verwarmt het water van de radiatoren, vloerverwarming, douche- en badwater en zelfs het tapwater. Maar dit zijn niet de enige voordelen van een warmtepomp. Op deze pagina vertellen we je over de voordelen van een warmtepomp. Lees dus snel verder!

Je bespaart energie

Dit is een van de populairste redenen waarom mensen een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp maakt gebruik van gratis warmte dat uit de buitenlucht, de bodem of de ventilatielucht komt. Hierdoor is het mogelijk om een rendement van meer dan 600% te behalen.

Een goede constante verwarming

De warmtepomp kan ervoor zorgen dat het ten alle tijden alle kamers op de juiste temperatuur verwarmd. Dit betekent dat er zowel dag als nacht geen schommelingen in de temperatuur zullen zitten.

Het is milieuvriendelijk

Een warmtepomp stoot veel minder CO2 uit dan een cv-ketel die op gas werkt. Het zorgen voor een lagere CO2 uitstoot betekent dus dat een warmtepomp een stuk milieuvriendelijker is.

Koeling is ook mogelijk

Het aanschaffen van een warmtepomp geeft naast de mogelijkheid om te verwarmen ook nog eens de mogelijkheid om je huis te koelen.

Je woning stijgt in waarde

Als je een over een warmtepomp bezit in je huis gaat de waarde van je huis omhoog. Dit kom doordat je huis een beter energielabel krijgt.

Er is mogelijkheid tot subsidie

Voor het aanschaffen van een warmtepomp kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Hierdoor zullen de aanschafkosten lager uitvallen dan je in eerste instantie dacht.

Het is veiliger

Een warmtepomp is veel veiliger dan een warmtesysteem dat alleen op gas werkt.

Wil jij ook een warmtepomp laten installeren? Wij raden deze website aan om een installateur te vinden.